неделя, 18 октомври 2009 г.

"Спартак" с първа победа за сезона, "Мирково" с хикс

Първа победа за възродения тим на „Спартак 2001” донесе шестият кръг от тазгодишната надпревара в окръжната футболна група. На свой терен пирдопчани разгромиха с 5:1 отбора на „Титан” (с. Лесново) и пооправиха негативната си голова разлика, натрупана от първите срещи за сезона.

Срещата започна с 20-минутно закъснение, предизвикано от забавяне на част от гостуващите футболисти. Дори и след тяхното пристигане обаче, противниковия отбор се оказа с едва девет налични състезателя. Така „Титан” изигра мача с намален състав и без нито една смяна.

Този факт в общи линии предопредели и изхода от двубоя. В средата на първото полувреме, при наглед леко центриране, груба вратарска грешка позволи на един от най-ниските на терена – Пламен Петров, да реализира след удар с глава. Малко преди почивката пък Стоян Стоянов удвои резултата и с това интригата в срещата окончателно изчезна.

През втората част в играта на гостуващия тим съвсем резонно започна да се усеща умора, което доведе до множество положения за пирдопчани. Две от тях бяха реализирани отново от Стоян Стоянов, който оформи своя хеттрик в срещата за 4:0. Играчите на „Титан” (Лесново) успяха да стигнат и до почетен гол в последните минути, а в самия край младият Мартин Николов се разписа за крайното 5:1.

На следващия ден другият средногорски представител в групата, съставът на „Мирково”, бе домакин на един от лидерите във временното класиране - „Спартак” (Самоков). Срещата бе изключително нервна, с много нарушения и наказателни картони, и в крайна сметка победител не бе излъчен – 2:2. Гостите първи откриха головата си сметка след успешно завършена контраатака в 20-ата минута, но в края на полувремето Атанас Димов „върна” мирковчани в мача. Малко преди последния съдийски сигнал за първата част обаче, домакините останаха с човек по-малко – Тодор Евтимов спря откъснал се противников нападател с цената на нарушение и преждевременно пое към съблекалните.

След почивката реферът свири спорна дузпа за „Спартак”, но след нейното изпълнение топката срещна гредата. Гостите все пак съумяха отново да излезнат напред в резултата, като при головия пас остана леко съмнение за засада. В 70-ата минута голмайсторът на „Мирково” Атанас Димов реализира за втори път и даде началото на финален щурм за победа срещу лидера. До нов гол така и не се стигна, но за сметка на това домакините завършиха мача с 9 човека – след като по аналогичен начин бе изгонен и Димитър Василев.

След мача пък стана ясно, че идната събота ветераните на „Мирково” ще имат втора изява в рамките на последния месец. Този път за демостративна среща в Средногорието ще пристигнат ветераните на столичния гранд „Левски”. Срещата е с начален час 14:00 и ще бъде част от отбелязването на 50-годишнината на спорта в селото.

Няма коментари: