неделя, 14 март 2010 г.

Областен етап от държавните училищни игри по волейбол за момчета и момичета от 5-7 клас

В неделя, 14-и март, волейболните състави на пирдопското СОУ „Саво Савов” изиграха и първите си официални срещи за годината. Водени от своя треньор и учител по физкултура Теодор Колев, момчетата и момичетата от 5-7 клас пътуваха към Горна Малина, където се включиха в областния кръг от националните училищни игри.


По-близо до класиране на следващия етап бяха момчетата, които победиха с 2:0 гейма връстниците си от Елин Пелин, но загубиха със същия резултат срещу отбора на Самоков и в крайна сметка останаха втори. По регламент само лидерът продължава напред.


При момичетата пирдопчанки участаваха само със седем състезателки, след като през последната седмица вирус повали голяма част от волейболистките и ги извади от състава за турнира. Възпитаничките на СОУ „Саво Савов” спечелиха с 2:0 гейма срещу Самоков и записаха загуби в останалите два мача – 1:2 срещу Елин Пелин и 0:2 гейма срещу Етрополе.


След края на надпреварата Теодор Колев бе доволен от играта на момичетата, които записаха победа и бяха „на косъм” от втори успех въпреки крайно ограничения си състав и по-опитните си съпернички. Треньорът обаче бе разочарован от представянето на момчетата, които по думите му са пропуснали реален шанс да участват и в следващия етап на училищните игри.


Иначе преди областната надпревара средногорци проведоха интензивна подготовка и изиграха множество контролни срещи в рамките само на няколко седмици. На два пъти съставите на СОУ „Саво Савов” се изправиха срещу връстниците си от Карлово – веднъж като гости, а след това и като домакини в спортната зала на своето училище. В тези срещи пирдопчани така и не успяха да запишат победа.


Последва гостуване в Копривщица, където момчетата от 5-7 клас загубиха с 1:2 гейма, а по-големите (8-10 клас) успяха да победят с 3:2. Представителите на СОУ „Саво Савов” върнаха домакинството на своите връстници от възрожденския град седмица по-късно, когато момчетата от 8-10 клас отново спечелиха, този път с 3:0 гейма.


Волейболният маратон за средногорци включваше и пътуване към Пловдив, където момчетата се изправиха срещу съставите на местния „Локомотив”. Тук състезателите от 5-7 клас играха много силно и категорично спечелиха с 3:0 гейма; волейболистите от 8-10 клас пък прекратиха срещата си при резултат 2:1 гейма за домакините поради ангажименти на играчи от пловдивския тим. Аналогична бе ситуацията и в двубоя между момичетата от 5-7 клас, който също бе прекратен при 2:1 гейма за представителките на „Марица” (Пловдив).


За участието си в контролните срещи и в официалните мачове от държавното училищно първенство, волейболистите на СОУ „Саво Савов” и техният треньор Теодор Колев искрено благодарят на пирдопското предприятие „Аурубис” за оказаната финансова помощ и на директора на своето учебно заведение – г-н Цвятко Четьов, за предоставените добри условия за подготовка.


Следващото изпитание е на 28 март – на тази дата ще се изиграе и областният кръг от училищните игри за момчетата и момичетата от 8-10 клас. Домакин на турнира отново ще бъде Горна Малина.

Няма коментари: