понеделник, 22 март 2010 г.

Любомир Дишлянов с шампионска титла на държавното първенство по спортно ходене

На 20 март пет представителя на пирдопския клуб по лека атлетика „Средногорски атлет” прекосиха страната заедно със своя треньор Ваньо Масларски за да вземат участие в държавното първенство по спортно ходене. Домакин на надпреварата бе с. Оброчище, намиращо се в непосредствена близост до гр. Балчик. Въпреки далечната дестинация, общо около 90 лекоатлета от цялата страна се включиха в състезанието.


При момичетата до 16 години Виктория Крънева завоюва медал още в първото си участие на официално първенство по спортно ходене. На определената за тази възрастова група дистанция от 3 000 м. пирдопчанката финишира трета наравно с още едно момиче, но поради липсата на фотофиниш съдиите предпочетоха да не допуснат евентуално ощетяване на някоя от участничките и да връчат два бронзови медала. Сред участвалите общо 21 момичета в тази категория бе и още една пирдопчанка – Виктория Дишлянова, коята завърши на 8-о място.


В същата възраст при момчетата тимът на „Средногорски атлет” имаше общо трима представители – Любомир Дишлянов и братята Христо и Атанас Атанасови. Големият успех бе за Любчо, който още от самото начало „дръпна” пред основната група от състезатели и до самия край не допусна да бъде изпреварен, финиширайки с около 70 м. пред втория в подреждането.


Христо пък завърши четвърти, като само съдийско ощетяване го лиши от възможността той също да се качи на почетната стълбичка с бронзов медал. Според треньора Ваньо Масларски финиширалият на трето място състезател на няколко пъти е нарушил основното правило в спортното ходене – допускането на т. нар. „летящ момент”. Тук обаче силна роля явно е изиграл фактът, че лекоатлетът е част от спортния клуб на гр. Добрич.


По-малкият от двамата братя – Атанас, финишира на осмо място в категорията. Последният средногорски участник пък бе при юношите старша възраст – на дистанция от 10 000 м. пирдопчанинът Петър Чолаков финишира 13-и от 26 участника.


През идната седмица предстои още едно участие за възпитаниците на „Средногорски атлет”. Този път дестинацията е далеч по-близка – държавно първенство по хвърляния, на което домакин традиционно е София. В надпреварата ще се включи само Мария Христова – най-опитният състезател в клуба.

Няма коментари: