неделя, 14 март 2010 г.

Без футболни срещи в долните дивизии през отминалия уикенд

Дългата зима и неблагоприятните климатични условия през последните седмици не подминаха и футболните срещи в страната. Донякъде очаквано, спортно-техническият отдел на БФС отложи провеждането на всички двобои в родните „Б”, „В” и окръжни групи, насрочени за отминалия уикенд – 13 и 14 март.

Единствено тимовете в елитния ешелон на България трябваше да се справят със заснежените терени и да изиграят мачовете помежду си. От федерацията обясниха това решение с ангажиментите, които са поети към телевизиите, както и с липсата на възможност за организиране на допълнителен кръг в „А” група. Във връзка с насроченото пряко предаване бе проведена и само една от срещите в „Б” група – между тимовете на „Видима-Раковски” (Севлиево) и „Вихрен” (Сандански).

Така стартът на пролетния полусезон в окръжната футболна група, където се изявяват и средногорските тимове „Спартак” (Пирдоп) и „Мирково”, бе отложен с една седмица. Идният уикенд, 20 и 21 март, ще бъдат изиграни двубоите от втория кръг в програмата. За провеждането на отложените срещи пък все още не е насрочена дата, като най-вероятно те ще се състоят през месец април.

В оказалия се стартов втори кръг и двата местни тима имат гостувания – спартаковци ще пътуват към Костенец за двобоя си с тамошния „Бенковски”, мирковчани пък ще играят на стадиона в Горна Малина срещу „Звездец”.

Няма коментари: