понеделник, 22 март 2010 г.

Пирдопските волейболни формации с добро представяне на междуобластния етап от шампионата

През последните седмици се изиграха срещите от междуобластния етап на тазгодишното държавно първенство по волейбол. В тази фаза на турнира взеха участие и всички възрастови формации на пирдопския спортен клуб, след като през есента възпитаниците на треньора Павел Лалов успяха да преодолеят областната надпревара.


Отборът на момчетата до 13 години записа победа с 2:1 гейма над „Велбъжд” (Кюстендил) и загуба от тима на Разлог, оставайки на второ място в своята група. В мача за третото място пирдопчани трябваше да се изправят срещу „Миньор”, но перничани се отказаха от двубоя и така местните състезатели станаха трети от общо 5 участващи отбора. За финалния етап от надпреварата обаче се класираха само първите два състава.


Междуобластния турнир при момчетата до 15 г. се проведе в Перник, където пирдопският състав записа две победи и остана 5-и от осем тима. Там се изиграха и срещите при юношите младша възраст – в тази възрастова група водените от Павел Лалов волейболисти се наредиха 6-и от девет участващи формации.


Що се отнася до женския профил, представителките на Пирдоп записаха по-силно представяне. В Кюстендил момичетата до 13 г. постигнаха само една победа и се наредиха 4-и от шест отбора. При по-големите обаче средногорските волейболистки постигнаха пробив. В Перник състезателките до 15 г. се класираха трети от общо пет тима – пирдопчанки се паднаха в групата с два отбора, и след загуба от Разлог успяха да надделеят в спора за третото място.


Така те ще могат да участват в т.нар. зонален етап – последни квалификации, които дават още един шанс за класиране на финалите на републиканска надпревара. До същия успех стигнаха и девойките младша възраст, които се наредиха на четвърто място в междуобластния турнир в своята възрастова група.


От тази фаза на държавния шампионат остават единствено двубоите при мини-волейбола, които ще се изиграят на 27 март в Дупница за момчетата и на следващия ден в Кюстендил за момичетата.


От името на всички свои възпитаници треньорът Павел Лалов изрази искрени благодарности към местното медодобивно предприятие „Аурубис България” АД за оказаната финансова помощ, която се е оказала решаваща за участието в надпреварата.


Що се отнася до зоналния етап, той е насрочен за 10-11 април при девойките младша възраст и за 13-16 май при момичетата до 15 години. Домакините на двата турнира все още не са ясни – в момента от родната федерация приемат заявки и в близките седмици ще определят мястото на тяхното провеждане.


Павел Лалов сподели, че е имал идея Пирдоп също да подаде заявка за домакинство, но са го спрели два основни проблема. На първо място, непочистваната от месеци градска спортна зала в момента трудно може да бъде форум на каквото и да е официално състезание. Освен това, хотелите в града са се оказали прекалено скъпи на фона на предлаганите цени за нощувки в други населени места в страната.

Няма коментари: