понеделник, 22 март 2010 г.

Загуби за средногорските футболни тимове на старта на пролетния шампионат

Двата средногорски футболни тима започнаха със загуби пролетния полусезон от надпреварата в окръжната група. След като подновяването на шампионата бе отложено заради необичайно снежното време преди седмица, на 20 и 21 март бяха изиграни срещите от втория кръг в програмата.


В съботния следобед футболистите на „Мирково” гостуваха на „Звездец” (Горна Малина) и записаха разгромна загуба с 0:4. В тима на средногорци отсъстваха контузените Недко Йорданов и Ферди Хайлиев, Иван Спасов пък бе наказан и също отпадна от групата за мача. Така мирковчани започнаха без някои от основните си футболисти, а още в 25-ата минута останаха и с човек по малко на терена. Реферът показа директен червен картон на Иван Любенов, който спря с цената на нарушение откъсналия се противников нападател.


Първият гол в срещата падна в края на първата част, когато домакините от „Звездец” се възползваха от численото си преимущество и откриха резултата. Той обаче остана непроменен до последните 15-ина минути на срещата, когато умората в редиците на „Мирково”си каза думата и средногорският състав допусна нови три гола във вратата си за крайното 0:4. В срещата местните футболисти създадоха едва две по-опасни положения за гол, пропуснати от Атанас Димов.


По същото време пирдопският „Спартак” гостува в Костенец на местния „Бенковски” и също записа поражение, но с гол по-малко от резултата на мирковчани – 0:3. Развитието на срещата също бе аналогично – 1:0 за домакините през първото полувреме, които през втората част добавиха още две попадения на сметката си за убедителния успех.


Единствено юношите младша възраст на „Мирково” спечелиха точка за Средногорието през отминалия уикенд. Младите таланти, които бележат очевиден прогрес в представянето си, гостуваха на „Бенковски” (Костинброд) и само недостатъчната им концентрираност в последните минути на срещата ги лиши от пълен успех срещу своите домакини. Васил Кенамов откри резултата в полза на мирковчани в средата на второто полувреме, но в самия край футболистите на „Бенковски” успяха да реализират и да се „доберат” до равенството в срещата.

Няма коментари: