вторник, 30 март 2010 г.

Нови футболни загуби за Средногорието

На 27 и 28 март се изиграха и срещите от третия кръг на надпреварата в окръжната футболна група. След като старта на пролетния шампионат бе отложен заради неподходящите по това време климатични условия, преди седмица двата средногорски тима записаха загуби в първите си официални срещи за тази година. През отминалия уикенд местните състави домакинстваха на своите опоненти, ала за съжаление резултатите отново бяха негативни.


В събота „Мирково” прие на своя стадион тима на „Бенковски” (Костенец), а слънчевият следобед осигури повече от добра посещаемост на срещата. Двубоят започна лошо за домакините, които играеха неуверено и бързо допуснаха гол в своята врата за 0:1. След попадението мирковчани се „окопитиха”, организираха няколко по-добри атаки и успяха да стигнат до равенството чрез Пламен Миланов, който се възползва от грешка на противниковия вратар. До края на полувремето средногорци можеха да стигнат и до пълен обрат, но красив удар на Атанас Димов срещна напречната греда.


През второто полувреме футболистите на „Мирково” излезнаха за победа, но вместо това допуснаха нов гол във вратата си – 1:2. Впоследствие те за втори път нацелиха гредата на противниковата врата и създадоха още няколко добри положения за гол, но така и не успяха да стигнат до равенството.


В неделя пък „Спартак” (Пирдоп) домакинства на „Керамик” (гара Елин Пелин) и на разкаляния от дъжда градски стадион записа разгромна загуба. Всичко започна със злощастен автогол на защитник от състава на пирдопчани, за да завърши с близо двуцифрен резултат в ползва на гостите.


Така пролетният полусезон, меко казано, не започва добре за двата средногорски отбора.

Няма коментари: