вторник, 30 март 2010 г.

Лекоатлетите закриха зимния шампионат с първенство по хвърляния

На 27 и 28 март в Националната спортна академия се проведе традиционното държавно първенство по хвърляния, с което родните лекоатлети официално закриват зимния шампионат. Надпреварата бе белязана от променливото мартенско време – което отреди първият ден да бъде слънчев, а в неделя „донесе” силен дъжд и вятър.

И в трите дисциплини – хвърляне на копие, чук и диск, се включи най-опитната средногорска лекоатлетка Мария Христова. При девойките старша възраст тя се нареди пета от 17 участнички в хвърлянето на копие, и то с лично постижение – 38 м. Резултатът е повече от добър предвид факта, че всички състезателки – с изключение на пирдопската многобойка и Иванка Тонева от Хасково, бяха тясно профилирани в тази дисциплината.

Хвърлянията на чук и диск се проведоха в неделя, като рязко влошилото се време предопредели по-слаби резултати за всички участници в шампионата. На чук Мария Христова дублира класирането си от предния ден и остана пета с резултат 30 м.

На диск пък средногорската девойка направи всичките си опити от място, без изобщо да се засилва. Причината бе подгизналата настилка и реалната опасност от подхлъзване. Мария постигна резултат от 31 м., който й отреди шесто място в дисциплината.

Междувременно стана ясно, че след републиканската си титла на държавния шампионат по спортно ходене, представителят на „Средногорски атлет” Любомир Дишлянов вече е част и от националния отбор на страната. Пирдопчанинът ще се включи в Балканиадата, която ще се проведе в средата на април в румънската столица Букурещ.

Няма коментари: