четвъртък, 11 март 2010 г.

Борислава Лазарова - шеста в страната след финалите на "Млад олимпиец"

В края на месец февруари гр. Търговище бе домакин на финалния турнир от държавната надпревара по тенис на маса „Млад олимпиец” при състезателите до 15 години. Сред осигурилите си място в борбата за медалите общо 32 момчета и момичета бе и пирдопчанката Борислава Лазарова, която през есента стана вицешампион на Южна България.

В надпреварата, провела се в зала „Дечко Стоянов”, Боби отново се представи на ниво. Средногорската състезателка не допусна загуба в групата си и се нареди първа в нея, класирайки се по този начин във финалната осмица. Там тя записа 3 победи и 4 поражения, но в крайна сметка остана на шесто място в крайното подреждане. Шампионската титла бе за Габриела Вълчанова от Търговище, при момчетата пък на първо място се нареди Милен Петков от Плевен.

Класирането донякъде бе разочароващо за Борислава и нейния баща и треньор Йордан Лазаров. Като цяло обаче трябва да се отбележи, че надпреварата при момичетата бе изключително оспорвана и силите бяха много изравнени. Достатъчно доказателство за това е фактът, че три от пораженията на Боби дойдоха след срещи, загубени с по 2:3 гейма, които на практика можеха да имат и друг завършек.

Както вече писахме, седмица преди финалите при кадетите и кадетките до 15 г., във Варна се изиграха срещите и при най-добрите млади таланти в тениса на маса на възраст до 12 г. Там Средногорието беше успяло да класира по един свой представител и при момчетата, и при момичетата – съответно Игнат Николов от Златица и Ваня Брайнова от Пирдоп.

Няма коментари: