понеделник, 10 март 2008 г.

"Спартак 2001" откри полусезона с хикс - 2:2

Седмица преди официалното подновяване на надпреварата в “А” Окръжна футболна група, пролетният полусезон за пирдопския “Спартак 2001” вече започна. В неделния следобед средногорските състезатели домакинстваха на “Гранит” (с. Широки дол) в отложения си мач от есента и записаха равенство – 2:2.

Мачът бе предшестван от куп интересни трансферни новини. Пет от основните играчи на спартаковци – Ненко Георгиев, Добрин Михайлов – Добата, Недко Йорданов, Станимир Колев – Гиджона и Иван Спасов изненадващо са преминали в тима на средногорския съперник “Мирково” и вече ще носят неговия екип. В обратна посока пък са се придвижили досегашният капитан на мирковчани Мартин Дамянов и техният доскорошен голмайстор Руслан Ангелов – Роко. Освен тях в редиците на “Спартак 2001” е преминал и бившият треньор на “Мирково” Сокол Ангелов, който вече ще ръководи пирдопския състав.

В чисто игрово отношение спартаковци откриха полусезона с неособено добра игра и по-скоро трябва да са доволни от спечелената в неделя точка. Мачът започна с принудителна смяна за гостите, като още в петата минута на терена се появи Божидар Лобутов, който замени контузен свой съотборник. Още с първото си докосване обаче, току-що влязлата резерва откри резултата след разбъркване пред вратата на домакините и удар отблизо – 0:1.

Средногорци бързо се окопитиха и още до почивката обърнаха резултата в своя полза. В 20-ата минута Атанас Димов стреля от добра позиция, но нацели гредата, след което дебютиращият с червения екип Мартин Дамянов успя да реализира за 1:1. Малко по-късно след нова атака на пирдопчани се стигна до игра с ръка на противников състезател в наказателното поле, а капитанът Красимир Иванов хладнокръвно реализира отсъдената дузпа.

През второто полувреме отборът на “Гранит” бързо успя да върне паритета в головото съотношение след хубав удар с глава на Владимир Терзийски. Оттук до края и двата състава се опитваха да се надиграят, но така и не се стигна до нов гол. Определено може да се каже, че в атака си личеше липсата на напусналите състава от Пирдоп основни негови играчи.

Със записаното равенство спартаковци се придвижват на четири точки от първото място. Следващата седмица те ще почиват, тъй като по програма трябваше да играят с “Локомотив” (Вакарел). Въпросният тим обаче още през есента се отказа от участие в групата поради финансови причини. За сметка на това пък “Мирково” ще открие полусезона – с домакински мач срещу временните първенци от гр. Правец. Официален дебют за мирковчани ще направят и новите попълнения в тима.

Няма коментари: