понеделник, 3 март 2008 г.

Трима от най-добрите футболисти на "Спартак 2001" (Пирдоп) - в "Мирково"!

В очакване на пролетния дял от “A” окръжна футболна група, от двата средногорски тима долетяха крайно интересни трансферни новини. Оказа се, че ръководството на „Мирково” е успяло да „отмъкне” от пирдопския „Спартак 2001” трима от ключовите му състезатели.

Загубата им не вещае нищо добро за спартаковци, тъй като става въпрос за: Ненко Георгиев, който спокойно може да бъде определен като най-добрият футболист, състезаващ се в момента в нашия регион; Добрин Михайлов – Добата, който дойде в състава на пиропчани през есента и за кратко време се превърна в откритието на сезона; и Недко Йорданов – един от ветераните в средногорския футбол с огромен опит в мачове от нашите футболни ширини. На снимката са Ненко Георгиев и Недко Йорданов с екипа на „Спартак 2001”.

Естествено, и дума не може да става за трансферни суми или обещания за големи премии. Може би тримата просто са предпочели по-добрата организация и сигурността, която към момента предлага отборът на „Мирково”. Още през есенния полусезон тяхната издръжка бе поета от „Елаците Мед” АД и оттогава насам резултатите определено се подобриха – на терена и извън него. „Спартак 2001” пък е по-напред в класирането, ала вътрешни борби доведоха до напускането на дългогодишния президент Маньо Чолаков и оставиха начело на тима капитана Красимир Иванов.

В крайна сметка трансферите накланят везните в полза на мирковчани и поставят под въпрос самото участие на пирдопчани в първенството. Те откриват полусезона идната събота, когато в отложен мач ще приемат на своя стадион тима на „Гранит” (с. Широки дол). Тогава ще има и повече яснота около бъдещето на тима.

И един коментар от мен – мисля си, че е крайно време да бъде възроден познатият на всички отбор на „Орлин” и всички средногорци да се обединят около него, вместо да се местят от клуб на клуб. С подобен силен състав и финансовата помощ на някое от предприятията около нас, спокойно можем да имаме тим и в по-елитна група.

Няма коментари: