понеделник, 10 март 2008 г.

Пирдопски талант се нуждае от финансова помощ

Един от най-талантливите средногорски спортисти – състезателят по тенис на маса Стефан-Емил Узунов, е на крачка от прекъсване на кариерата си. Тийнейджърът, за когото неведнъж сме писали на страниците на нашия вестник, изпитва спешна нужда от финансова помощ за да продължи обучението и тренировките си в столичната 153-а профилирана гимназия “Неофит Рилски”.

Може би си спомняте от публикувания очерк преди време, че Стефан-Емил е дете с интересна съдба. Когато е на една година майка му Нели разбира, че неговият баща е бил женен още преди да я срещне и дълго е криел това от нея. Двамата го напускат и идват да живеят в Пирдоп, като оттогава насам животът им е белязан от бедност и лишения.

Нещата се променят накъм по-добро след като Нели среща Кирил Иванов, който скоро след това става неин мъж и доведен баща на Стефан-Емил. След това обаче младежът прави пробив в кариерата си и заминава за София, а с това разходите на семейството драстично се покачват.

Успехите на Стефан-Емил през последните години показват, че той определено има потенциала да достигне върховете в тениса на маса. Младежът има немалко победи в различни индивидуални първенства, а отборът на неговото училище е неизменен първенец в софийските надпревари. Неотдавна пирдопчанинът сподели, че мечтае да продължи обучението си в НСА. Сега обаче на карта е поставено дори завършването на средното му образование.

От семейството му се обърнаха с молба към в. “Регион” да отправим апел от страниците на нашия вестник към местната общественост. Надеждата им е да се намери спонсор, който да отпусне стипендия на талантливия състезател и да подпомогне продължаването на кариерата му. Ако някой местен бизнесмен прояви интерес и пожелае да се свърже с него, може да го направи чрез редакцията на вестника.

Няма коментари: