понеделник, 17 март 2008 г.

Загуба в мача с Брезник, чакаме плейофите

Втората си загуба за този сезон записа мъжкият волейболен тим на Пирдоп през уикенда. Навръх Тодоровден средногорци пътуваха към гр. Брезник, където в решителен за първото място в групата двубой бяха победени от тима на “Чорни” с категоричното 3:0 гейма. Така от общо десет срещи местният състав завършва с осем победи и в крайна сметка се класира за плейофите като втори в групата.

Първото място обаче щеше да означава и по-лесен съперник във фазата на директните елиминации. Затова и треньорът Павел Лалов събра за решителния мач в събота целия си наличен състав. По думите му пирдопските състезатели не са играли на познатото ниво, като според него загубата е напълно заслужена. В последния, трети гейм, той дори пуснал част от резервните състезатели с цел обиграване.

Оттук нататък следват плейофите, а там нашият съперник ще е лидерът от група А3. Ситуацията там още не е изяснена – водач е вторият тим на “Марек” (Дупница), но намиращият се на точка зад него “Вихрен” (Сандански) е с мач по-малко. Едно е ясно – и двата тима са достатъчно респектиращи и продължаването напред никак няма да е лесно.

Схемата е следната – първият и вторият от всяка от трите групи в нашия ешелон заформят плейофни полуфинали. Играят се по две срещи – на принципа на размененото гостуване, като при нужда ще има и трети мач на неутрален “терен”. Двубоите са тази седмица – в сряда и петък, евентуалният трети ще е в неделя.

Победителите от полуфиналите ще играят финален минитурнир. Най-добрият в него директно се класира за “А” Елитна волейболна група и от следващия сезон ще се състезава там. Останалият на второ място пък ще играе с предпоследния от класирането в шампионата на горния ешелон – който надделее в този пряк двубой, също ще се подвизава в по-високото ниво.

На нас ни остава само да пожелаем успех на пирдопчани, защото през сезона те показаха, че заслужават да продължат напред. С малко повече спортен шанс, още от тази година Пирдоп може да направи решителна крачка към познатите от миналото волейболни успехи.

Няма коментари: