понеделник, 17 март 2008 г.

Юношите на "Спартак 2001" стартират с 4:4

В съботната утрин, седмица след мъжкия състав, и детско-юношеската школа на “Спартак 2001” поднови надпреварата в своята група. Младите пирдопски таланти домакинстваха на “Спортист” (Своге), като в особено зрелищен и драматичен двубой юношите на двата тима завършиха наравно – 4:4.

Срещата започна вихрено и още в 3-ата минута резултатът вече беше 1:1. Първо нелепа грешка на стража на спартаковци доведе до гол за гостите, но веднага след подновяването на играта Димитър Крумов бе изведен на чиста позиция и успя да изравни. Играта на средногорци бе доста хаотична, като без особена идея те “изсипваха” топката в полето на гостите и рядко организираха смислени атаки.

Малко преди края на полувремето обаче нова неубедителна вратарска намеса след изпълнение на пряк свободен удар доведе до втори гол за юношите на Своге. Паритетът в резултата върна Кирил Камберов, който се разписа след удар от близо, буквално секунди преди рефера да даде началото на почивката.

Втората част започна аналогично на първата, само че този път с разменени роли. След дълъг пас по земя към нападателя на пирдопчани Пламен Миланов, топката отскочи от неравност на терена и куриозно прехвърли излезналият да я пресрещне вратар. Останал очи в очи с празната врата Миланов не сбърка и домакините за първи път поведоха – 3:2. Още в следващата атака обаче нападател на “Спортист” направи уникален рейд покрай противниковите защитници и с точен шут възстанови равенството.

Головият трилър в срещата продължи до самия й край. В 65-ата минута, след удар на игралият отлично в този мач Кирил Камберов, топката срещна напречната греда на гостите. Въпреки всичко те отново поведоха в резултата след добър пробив по фланга и разстрелващ удар с глава. Спартаковци обаче не заслужаваха да загубят срещата и за техен късмет, поне в тази среща футболната логика възтържествува. В последната минута на срещата се стигна до пряк свободен удар на метри от наказателното поле на “Спортист (Своге), който бе реализиран от Димитър Крумов. Така с втория си гол в мача средногорският юноша сложи и точка на спора – 4:4.

Веднага след батковците своята среща изиграха и детските състави на двата тима. Пирдопските представители загубиха с 0:2, но си заслужава да се отбележи страхотната игра на вратаря Александър Христов. Същия ден мъжкият състав на “Спартак 2001” почиваше, тъй като по програма трябваше да играе с отказалия се поради финансови причини отбор на “Локомотив” (Вакарел).

“Мирково” пък прие на своя стадион временният лидер в класирането “Правец”. След анонсираните множество нови попълнения и амбиции за влизане в по-горната група още след този сезон, мирковчани започнаха с реми – 1:1. Изравнителният гол за домакините реализира завърналият се в тима Мартин Дамянов.

Няма коментари: