понеделник, 31 март 2008 г.

Мотоклуб "Средногорие" откри сезона с почетна обиколка

Тази събота мотоклуб “Средногорие” организира първото си мащабно събиране, откакто бе официално регистриран през зимата. Средногорските любители на високите скорости откриха мотосезона с почетна обиколка, последвана от курбан край базиликата в местността “Еленско”. Общо около 60 мотоциклета нарушиха тишината в съботната утрин, след като в региона дойдоха и гости от цялата страна.

Партньор на събитието бе “Ротари клуб” – Пирдоп, а специален гост бе лично президентът му – г-н Стойно Стойнов. Той бе и един от инициаторите и основни спомоществователи за регистрирането на средногорския мотоклуб. Всъщност клубът вече е първият посланик на започнатата от ротарианците кампания “Спрете войната на пътя”. Средногорските мотоциклетисти ще се опитат да популяризират кампанията с подобни мероприятия, като най-вероятно за целта ще бъдат спонсорирани от “Ротари клуб”.

Обиколката в събота пък започна от паметника на “Васил Левски” в местността “Гълъбец”, а оттам колоната мотористи премина последователно през Мирково, Челопеч, Златица и Пирдоп. Внушителната група бе предшествана от автомобили, като движението по пътя й бе отбивано. Немалко средногорци пък се наредиха по улиците за да поцъкат с език при вида на лъскавите и мощни машини.

Крайната точка на обиколката бе базиликата край “Еленско”, където до самия край на деня мото-феновете празнуваха началото на новия сезон. Разбира се, не мина и без курбан, а слънчевото време допълнително даде тон за добро настроение.

Няма коментари: