понеделник, 31 март 2008 г.

Неочакван край на сезона за ВК "Пироп"

По възможно най-лошия сценарий за волейболен клуб “Пирдоп” се разви финалният турнир, който трябваше да определи кои отбори ще играят в по-елитната група от другия сезон. В крайна сметка само един гейм раздели средногорските състезатели от тази възможност и те се препънаха буквално на финалната права.

Всъщност всичко вървеше повече от добре при плейофите. Там, след загуба от “Вихрен” (Сандански) като гост с 1:3 и последвала победа като домакин със същия резултат, пирдопчани трябваше да изиграят трети мач на неутрален терен. Негов домакин бе град Дупница, а нашите момчета категорично спечелиха, отново с 3:1 гейма.

Победителите от трите плейофни двойки заформиха финален турнир, в който трябваше да играят един срещу друг. Тук схемата не бе на принципа на размененото гостуване, а всичко се решаваше в един двубой в софийската зала на ЦСКА – “Васил Симов”. От трите финалиста класиралият се на първо място печелеше директна промоция в “А” елитна волейболна група, вторият пък трябваше да играе с предпоследния от горния ешелон, отново в битка за място там. За съжаление, средногорци останаха именно на последното, трето място.

В първата си среща те постигнаха изключително драматична победа над “Виктория” (Пловдив) с 3:2 гейма, след като загубиха първите два гейма, но впоследствие обърнаха резултата. Нещата се завързаха още повече след като пловдивчани пък победиха третия финалист – “Бенковски” (Пазарджик). По този начин срещата ни с пазарджиклии бе решаващата – при победа ВК “Пирдоп” щеше да е безапелационен лидер в групата.

Срещата обаче завърши 1:3 в полза на “Бенковски”. В интерес на истината загубата бе напълно заслужена – просто волейболистите от Пазарджик успяха да надиграят нашия състав. В крайна сметка и трите състава останаха с по една победа и една загуба и всичко бе решено от геймовото съотношение – “Виктория” се наредиха първи, а “Бенковски” – втори. Само с един спечелен гейм по-малко средногорци останаха трети и практически се върнаха в изходна позиция – от догодина пак ще са в същата лига.

Все пак това не бива да омаловажава изключително добрата година за пирдопския волейбол. Още в първия сезон след възобновяването на мъжкия състав в града, той бе на крачка от промоция в горната група. Без съмнение догодина целта ще е същата, а с натрупания вече опит в клуба са убедени, че този път ще бъде постигната.

Не бива да забравяме и факта, че водените от Теодор Колев отбори на момчета и момичета до 13 г. се класираха за финали на републиканско първенство. Само по себе си това е огромен успех, но с показаната досега игра младите пирдопски таланти вече мечтаят дори за медалите. Срещите са през месец април в Казанлък.

Няма коментари: