понеделник, 31 март 2008 г.

Златишките борци разгромиха Карлово в контрола

Контролна среща с “Левски” (Карлово) организира в събота отбора по борба към СК “Стоян Николов” – Златица. Треньорите Иван Нешков и Иван Минкин заведоха всичките си 17 състезателя в родния град на Васил Левски, които категорично надиграха тамошните млади борци.

Целта на проверката бе по-неопитните от състава да натрупат игрови опит преди наближаващите републикански първенства. Резултатите от изиграните двубои пък изненадаха дори златишките треньори. В първия кръг двата тима са оформили общо 13 схватки, в които резултатът бил... 13:0 за СК “Стоян Николов”. Още по-фрапиращото е, че 11 от победите дошли след туш, а само две от тях били по точки. След кратка почивка двата треньорски щаба оформили и втори кръг с разменени съперници, в който от 11 срещи резултатът бил 9:2 за средногорци.

Очевидно резултатът е повече от показателен за съотношението на силите – въпреки че Карлово поне в момента се слави с по-силна борцова школа, а и поддържа мъжки състав. Наставникът Иван Нешков е доволен и от натрупаните опит и самочувствие у неговите възпитаници, затова планира да организира подобна контролна среща и срещу тима на Етрополе.

След като се прибрали от Карлово, треньори и състезатели организирали тържествена вечеря в ресторант “Средногорие” с част от средствата, спечелени на спортния празник на Община Златица миналата седмица. Припомням, че тогава към паричните награди за борците бе прибавена и тази на Юлиан Иванов, който стана първи на канадска борба и реши да дари премията си.

Няма коментари: