понеделник, 31 март 2008 г.

Първи пролетни победи за средногорския футбол

Първите си победи за пролетния полусезон записаха в третия кръг двата средногорски състава. Истинско “отпушване” имаше на стадиона в Мирково, където едноименният тим записа рекордна победа с 10:1. Отборът, отнесъл двуцифрено число голове, бе “Мъти вир” (Ихтиман). “Спартак 2001” (Пирдоп) пък също можеше да стигне до подобен резултат, но след множество пропуски победи само с 2:0 “Звездец” (Горна Малина).

Мирковчани набързо дръпнаха в резултата с 3:0, след което играч на гостите бе изгонен и мачът за тях практически свърши. С 4 гола за успеха се отличи трансферираният от Пирдоп Ненко Георгиев, други два добави още един нов играч – Добрин Михайлов – Добата. За да бъде триумфът пълен, последният гол бе отбелязан в края на мача от вратаря Захари Текерлеков, който се бе включил при изпълнение на корнер.

От своя страна, пирдопските футболисти започнаха лениво срещата си със “Звездец” под припичащото пролетно слънце. През първата част единственото по сериозно положение бе за гостите – техен нападател остана очи в очи с вратаря Боян Иванов, но не успя да го преодолее. След почивката Пламен Петров с красиво воле от границата на наказателното поле прехвърли противниковия вратар и даде тон за игра на съотборниците си. Оттук нататък спартаковци показаха истинското си лице и създадоха редица чисти положения. От тях реализираха само едно чрез Руслан Ангелов-Роко, за който това бе първи гол с фланелката на “Спартак 2001”.

И в двата отбора вярват, че оттук нататък ще продължат в същия дух. За пирдопчани това е по-скоро добро пожелание. Със сформирания силен състав обаче, “Мирково” определено има потенциала да докаже, че “избухването” в събота не е било случайност.

Няма коментари: