понеделник, 23 юни 2008 г.

Владислав Симов: Догодина съборът ще е 4 пъти по-голям!

След края на Средногорското мото-събитие потърсихме зам.-председателя на клуб "Средногорие" Владислав Симов, който бе един от най-активните сред организаторите. Той с готовност отговори на въпросите ни.


Как се организира мото-събор?

Ако кажа трудно, едва ли ще изненадам някого. Успяхме със задружни усилия, и затова този успех се дължи на всеки член на нашия клуб. Последните седмици бяха крайно натоварени, но в крайна сметка издържахме на напрежението и смятам, че се справихме добре. Разбира се, имаше и отделни членове които не дадоха това, което се искаше от тях. В момента обмисляме как да ги санкционираме, най-вероятно ще бъдат изключени от клуба.

Кои бяха основните трудности?

В самото начало най-трудно бе да намерим спонсори. След това самото обезпечаване на достатъчно храна и напитки за посетителите, както и купищата други малки и големи организационни подробности, с които трябваше да се справим. Трудности имахме и при осигуряването на скоростна отсечка за надбягванията с мотори. Както знаете, поради липса на такава не успяхме да проведем тези надпревари.

Малко повече информация около историята със скоростната отсечка?

Първоначалната идея бе да отцепим част от подбалканската магистрала, която минава съвсем близо до местността и предоставя перфектни условия за такъв тип състезания. От полицията обаче ни отрязаха амбициите, след като за неколкочасово отбиване на движението от въпросния участък ни поискаха сума, която бе около 3 пъти по-голяма от цялостния бюджет на мото-събора.

Оправдаха ли се очакванията Ви?

Като цяло да. Може би се надявахме на малко повече клубове от провинцията, но смятам че и в този мащаб се получи истински празник.

Догодина ще има ли пак мото-събор край Еленско?

Нашият клуб със сигурност ще кандидатства. Тогава вече ще е отминал едногодишният ни изпитателен срок и няма да се налага да разчитаме на това друг клуб да ни предостави правото си за събор. Аз лично мога да ви обещая едно – ако догодина отново получим право за подобна сбирка, тя ще е поне 4 пъти по-мащабна от тазгодишната.

Няма коментари: