петък, 27 юни 2008 г.

Неочаквана, но достойна за уважение постъпка на в. "Камбана"

След като в последния брой на в. "Регион" пубикувахме моя статия във връзка с копирането на статията ми за златишкия триумф на турнира "Герго Попов" (виж по-долу), днес вестник "Камбана" ме изненада крайно приятно.

Да си призная, очаквал съм всичко друго, но не и публично извинение, подписано лично от главния редактор г-жа Ренета Атанасова. Предишни подобни случаи се развиваха по друг сценарии и, честно казано, мислехме че и този път ще е така. От редакцията на "Камбана" обаче наистина избраха най-правилното решение и поднесоха извиненията си както на вестник "Регион" като цяло, така и на мен и Иванка Стоянова в частност.

Силно се надявам, че това е първата стъпка към прекратяването на дългогодишните спорове между двата вестника.

Ето и пълният текст на уточнението, пуснато и на сайта на "Камбана":

Уточнение

В бр. 23 на в. Камбана е допусната груба техническа грешка от служителка на редакцията, която е наказана дисциплинарно по КТ.
Поднасяме извиненията си на нашата сътрудничка Иванка Стоянова, спортен деятел от Златица, чието име е поставено под чужд материал.
Редакцията предлага да изплати обезщетение на силно засегнатия журналист Васил Иванов, в размер на хонорара му във в. Регион, а на ограбения вестник - да заплати площта на поместения материал /без снимките/ по действащите му тарифи.

Ренета Атанасова - гл. редактор на в. Камбана

Няма коментари: