неделя, 15 юни 2008 г.

Пирдопчани на футболен турнир в Германия

В разгара на емоциите, съпровождащи набралото вече скорост Европейско първенство по футбол, в Средногорието пристигна покана за друга подобна надпревара. В края на месеца общо десет служителя на „Кумерио Мед” АД ще пътуват към Германия, където новият собственик на пирдопския медодобивен завод „Норддойче Афинери” организира ежегоден турнир по футбол на малки вратички.

За отговорник по селектирането и организирането на тима, представляващ българското поделение на немското предприятие, е определен г-н Маньо Чолаков, Супервайзър „Парокотелно отделение”. Изборът му не е случаен – през последните няколко години той неизменно бе в центъра на събитията, случващи се около „Спартак 2001”, като в момента дори още е действащ президент на пирдопския състав.

Турнирът ще се проведе на 20 и 21 юни в малко градче, намиращо се близо до Хамбург. Самата надпревара е ежегодна и в нея се включват служители на „Норддойче Афинери” от целия свят. Срещите се играят на открито, върху специално пригодени за игра на малки вратички стадиони. Всъщност подобен турнир всяка година организира за празника си и „Кумерио Мед” АД, но този път надпреварата ще се различава най-вече с международния си аспект, а и с по-добрите условия за игра.

„Десетте състезателя вече са подбрани, като съм се стремил да има представители на различните цехове в завода” – сподели г-н Чолаков и добави, че вече има конкретни наблюдения върху избраниците си на база въпросните средногорски състезания. Схемата на турнира още не е известна, но правилата на играта ще са стандартни за този тип футболна игра. А именно – стартови състави от по пет полеви играчи плюс вратар, както и четири резерви. Смените пък са на хокеен принцип – неограничени на брой.

Надеждите, разбира се, са за добро представяне. Също така местните футболисти стискат палци при пристигането си на немска земя националния отбор на Германия все още да е „в играта” за европейския трофей. Така средногорци не само ще пробват силите си срещу свои колеги от други заводи, но и ще се потопят в пословичната атмосфера, с която е известна една от най-футболните нации на Стария континент.

Няма коментари: