понеделник, 23 юни 2008 г.

Ден втори

Вторият ден бе събота и “доведе” на мото-събора тези фенове, които не бяха успели да се откъснат от делничните си трудови ангажименти в петък. За дължината на опашката пред щанда с бира и скара няма нужда да споменавам, затова направо започвам с надпреварите.

Първи през втория ден пристигнаха представители на столичния клуб “Барбериънс”, а техния председател получи полагащата им се награда. Малко след това записалите се в състезанието за отборно теглене с въже запретнаха ръкави и изпробваха силите и колективния си дух. В напрегната финална битка “Невестулките” от Каспичан надделяха над Мото-форум “Семейството”.

В яденето на торта без ръце се включиха общо десетина човека, сред които личаха прякори като Досадницата и Мусакичката. След като няколко минути състезателите безуспешно се опитваха да направят това, което се иска от тях, водещият се смили и разреши използването и на крайници. Въпреки всичко надпреварата бе спечелена от Кунчев – един от най-големите ентусиасти, който вследствие на злополука е изгубил и двете си ръце.

Приза за “Най-красива самоделка” отиде при Галин Вайов, който напълно заслужено си тръгна с чисто нови дисаги. Победата му дойде след като журито прецени, че мотора на неговия опонент всъщност не е направен собственоръчно и не е “самоделка” в пълния смисъл на думата. За “Най-шумен мотор” символично бе определена машината на 8-годишния участник Тони, като водещия му заръча да поиска наградата от баща си. Такава пък бе дадена на “втория” класиран – Теодор от Копривщица, чийто мотор наистина показа добри най-гласови заложби.

Първата рок-група за вечерта бе “Фанагория”, като момчетата изсвириха със завидни умения над дузина метъл-класики и наистина успяха да раздвижат и разпеят публиката преди големия концерт на легендарните “Епизод”. Междувременно течеше и надпреварата по канадска борба, която събра най-много кандидати за слава. При мъжете най-силен се оказа Филип Данков, а при жените – пирдопчанката Таня Иванова, която е бивша бронзова медалистка от републиканското по тласкане на гюлле.

След “Фанагория” дойде ред и на зрелищната заря, която от Мото-клуб “Средногорие” посветиха на всички загинали по пътищата мотористи. След нея на сцената се качиха хедлайнърите на вечерта – “Епизод”, които изпълниха голяма част от новия си албум, “Старият войн”, както и множество от старите класики. Публиката показа, че няма проблеми с текстовете на Ботев и Вазов, като през цялото време се опитваше да надпее вокалиста Емо Чендов. “Епизод” показаха традиционните за групата добро сценично поведение и виртуозни инструментални умения, а за завършек изпяха и “Ако умра, ил загина”.

Вечерта завърши с томбола за всички присъстващи, в която бяха раздадени десетки мото-аксесоара. Публиката притаи дъх при изтеглянето на голямата награда – чисто нов скутер, който отиде при един от най-младите мото-фенове: Радослав Бояджиев. След това пък дойде и голямата награда за мъжката част от публиката – две професионални стриптийзьорки, които разгорещиха страстите и дадоха край на официалната програма. Неофициалната пък, както и през първия ден, продължи до ранни зори.

Няма коментари: