понеделник, 23 юни 2008 г.

Ден първи

Още от петъчния ден мото-съборът започна ударно – както в количеството изпита бира, така и що се отнася до качеството на проведените надпревари. Първият пристигнал в местността мото-маниак наистина заслужи своя приз, защото се оказа, че е опънал палатката си край Еленско... още във вторник. Така най-рано пристигналият клуб бе Мото-форум “Семейството”, който и впоследствие продължи с отличията и определено се отличаваше от останалите (виж карето).

Предвид жегата и дългия път към Средногорието, още от самото начало пред щанда с бирата и скарата започна да се вие дълга опашка. Всъщност, тя почти през цялото време поддържаше първоначалните си размери и само на моменти понамаляваше. Първото мото-състезание пък бе една от класиките в жанра – бутане на буре с бира, в което се включиха общо трима от вече пристигналите фенове. След оспорвана борба приза заслужи участника с многозначителния прякор Пачароза.

Следващата надпревара бе по скачане с чували, които се оказаха биг-бегове досущ като тези, използвани от местните промишлени предприятия. Тук скачането ставаше по двойки, а победител отново бе Пачароза – в “дует” с десетгодишната Диди. Последва бой с чували, при който участниците заставаха върху варели и с пълните с вълна чували се опитваха да свалят противника върху земята. Схватките определено бяха завързани, но къде с умения, къде благодарение на високия си ръст, непобедим остана Ивайло Рашев от Златица. Всъщност Иво е и басист на изявилата се малко по-късно на сцената средногорска група “Трансформатор”, а участието му в битките с чували му донесе освен награда и лека рана в показалеца. За щастие, неговите виртуозни умения на бас-китарата му помогнаха да се справи със задълженията си и без да използва въпросния пръст.

Последното състезание за деня бе надпиването с бира, в което участниците се опитваха да “прехвърлят” съдържанието на чашата в гърлото си с помощта на сламка. Нещо, което се оказа доста трудно за хора, свикнали да пресушават литри бира на едри глътки. Тук двама от участниците почти едновременно видяха дъното на чашите си и поради липсата на фото-финиш се стигна до нещо като дузпи. Този път надпиването бе без сламка, а Кирил Александров от Пирдоп почти на един дъх успя да изпие своя половин литър бира и да надделее над своя достоен опонент.

След като повечето посетители вече бяха поели достатъчно количество бира и скара, дойде време и за музикалната част от първия ден. На сцената се появи небезизвестната средногорска банда “Трансформатор”, която в продължение на повече от два часа свири рок и метъл класики и донесе на голяма част от публиката временна загуба на гласа. След няколкото биса официалната програма за този ден първи свърши, само за да даде път на неофициалната. До късно през нощта, а някои и цяла нощ, мото-феновете надаваха глас край палатките си и се готвеха за втория ден.

Няма коментари: