понеделник, 23 юни 2008 г.

Страхотен мото-събор в Средногорието!

Перфектна организация и хубаво време съпътстваха първия мото-събор, организиран от местния клуб “Средногорие”. В продължение на три дни местността край Еленската базилика бе огласяна от рев на мотори и здрава рок музика, бяха изпити стотици литри бира и раздадени десетки награди в игрите около сцената. Общо около 1000 мотора посетиха и оставиха следи от гумите си в региона, повечето от посетителите пък бяха с палатки и прекараха тридневния маратон без да напускат местността.

За добро или лошо, организаторите не успяха да осигурят скоростна отсечка за най-екстремните надпревари – гонките и надбягванията с мотори. Както се оказа обаче, голяма част от мото-маниаците бяха по-скоро доволни от този факт. Всеобщо мнение бе, че при подобен род състезания риска от нараняване е далеч по-голям и липсата им никак не вреди на настроението, съпътстващо един мото-събор. Още повече, не бива да забравяме и надслова на тридневната сбирка – “Не на войната по пътищата!”.

Спонсори на събитието бяха основно специализирани в този спорт компании. Голямата награда – чисто нов скутер, бе осигурена от “Монтикар” ЕООД – София и “Болярка” АД. Множеството мото-аксесоари, които бяха раздадени в останалите надпревари, пък бяха от “Хулиган” ООД – официален представител за България на марки като “Диадора”, “Нитро”, “Каравали” и др.; както и от “Байкър Хелп енд Шоп” – София, който внася в страната продуктите на “Армада” и каските “Г.Д.Р.” Въпросните магазини бяха формирали и нещо като търговска уличка, където всеки можеше да си купи необходимите аксесоари за себе си и своя мотор. Община Пирдоп също бе сред “виновниците” за доброто настроение на събора, най-вече с невероятно ефектната заря в съботната вечер. Сред останалите спонсори личеше името на “Челопеч Майнинг” АД, както и частните дарители г-н Любо Балабанов, г-н Васил Николов, г-н Димитър Гребенаров и г-н Тренчев.

Не бива да забравяме и главният “виновник” за това мото-клуб “Средногорие” да има своя събор преди още да е навършил една година от регистрирането си. А именно – столичният мото-клуб “Барбериънс”, членовете на който се довериха именно на своите средногорски приятели след като разбраха, че няма да могат да направят ежегодния си събор на традиционното за тях място. От “Барбериънс” пък бяха истински доволни от преживяването през уикенда и споделиха, че като за първи събор средногорските мотористи тръгват с летящ старт и ако продължават в същия дух могат да очакват само успехи в бъдеще.

Сбирката бе посетена от множество клубове, пристигнали от всички кътчета на родината. Разбира се, освен тях тълпата бе допълнена и от стотици средногорци. Голяма част от тях с мотори, други пък – само да пийнат бира и да погледат състезанията на фона на рок музика. Все пак рядко регионът е домакин на мероприятия от такъв мащаб. Затова спокойно може да се каже, че отминалият уикенд бе празник не само на мото-маниаците, но и на цялото Средногорие.

Няма коментари: