понеделник, 9 юни 2008 г.

Трета поредна година - мач на звездите в Мирково

В събота, когато целият футболен свят живееше с мисълта за стартиращото европейско първенство, Средногорието също имаше своя празник в популярния спорт. За поредна година тимът на “Мирково” спази традицията и завърши футболния сезон с демонстративен мач между ветераните на клуба и настоящия състав. За съжаление дъждовното време бе предопределило празни трибуни, но това ни най-малко не попречи срещата и този път да се превърне в истинско шоу.

Двубоят бе белязан от множество пропуски, но си заслужава да се отбележи едно – макар и леко изненадващо, ветераните на клуба тотално надиграха своите по-млади колеги. Макар последните щастливо да се добраха до хикс в последните минути. Отборът на “Мирково” от началото на 90-те години като на шега дръпна в резултата с 3 гола аванс, първият от които паднал в края на първото полувреме след удар на едно от най-добрите крила, играли в региона – Тошко Дангов. През втората част Николай Тепавичаров – Тапата удвои резултата, а след няколко фрапиращи пропуска гол реализира и Любчо Захариев.

Младият състав на терена успя да върне един гол след красив удар с глава на Мартин Дамянов, но почти веднага след това отново Тошко Дангов възстанови головото съотношение – 4:1. Оттук нататък дари заради отпускане или пък умора, ветераните изпуснаха контрол над мача и допуснаха обрат. Първо техният страж Николай Николов тръгна в атака за своя състав при един от корнерите, а в последвалата бърза контраатака Николай Томев намери празната врата от близо 40 м. дистанция. След него пък Недко Йорданов добави още две попадения и докара нещата до 4:4.

При дузпите по-съсредоточени се оказаха състезателите от настоящия отбор, които надделяха с 4:3 и с общ резултат 8:7, макар и леко незаслужено, грабнаха победата в мача. Разбира се, срещата продължи с трето полувреме, което се проведе в ресторанта на центъра в Мирково. Там настоящи и бивши състезатели направиха обстоен разбор на мача и до късно следобед си припомняха отминали футболни преживявания по терените в Софийска област.

Няма коментари: