понеделник, 7 април 2008 г.

Честит професионален празник, докторе!

Един от най-популярните лекари в Средногорието е живеещият в Златица д-р Георги Георгиев. Той е на 34 години и съвместява две дейности: от една страна е личен лекар на значителен брой хора от региона, а от друга – извършва здравно-медицинското обслужване на “Кумерио Мед” АД.

Въпреки големия обем служебни задължения, които нерядко не свършват дори през уикендите, д-р Георгиев успява да намери време и за своята голяма страст – спортът. Бивш плувец, от няколко години той е неизменен “участник” във всички домакински срещи на футболните и волейболни тимове от Средногорието, изявявайки се като официално медицинско лице.

Що се отнася до състезателната част, лекарят е силно запален по тениса на маса. Той е един от учредителите и най-активни членове на СКТМ “Пирдоп”, а отскоро и негов председател. По негова инициатива бяха организирани не един и два турнира в региона, като голямата му цел е градът, със своята близост до столицата и добра материална база за практикуване на този спорт, скоро да се превърне в основна дестинация за спортен туризъм.

Съвсем естествено, съветът на д-р Георгиев към всички средногорци е “Спортувайте!”. По негови наблюдения през последните години в региона има ръст на метаболитните и обменни заболявания. С други думи – наднормено тегло, водещо до съответните негативни за здравето резултати. Всъщност това едва ли изненадва някого – страната ни отдавна се слави като “отличник” в това отношение. Решението според златишкия лекар е комбинация от разумно хранене и колкото се може повече движение. Самият той е живият пример, че дори и с малко свободно време може да се спортува активно.

Не по-малък проблем според него е и голямата консумация на алкохол, характерна за хората в нашия регион. “Скуката в малкия град често води до пиене, то пък не води до нищо добро” – усмихва се лекарят и припомня, че и тук спортът може да се окаже верен приятел и да замести бутилката в ежедневието на българина.

Няма коментари: