вторник, 29 април 2008 г.

Пирдопските тенисисти на турнир в Шумен

Няколко седмици след открития турнир по тенис на маса в Пирдоп, подобна надпревара бе организирана и в Шумен. По покана на организатора – тамошния спортен клуб “Роко”, в състезанието участваха и петима от средногорските състезатели.

Общо около 50 тенисисти от цялата страна се включиха в основната схема на турнира, като наши представители имаше във всяка от възрастовите категории. За съжаление, летвата се оказа твърде висока и никой от тях не успя да преодолее предварителните групи. Все пак местните състезатели записаха немалко победи и в крайна сметка си тръгнаха доволни от надпреварата.

В категорията на най-младите, където участваха всички тенисисти до 40 години, председателят на пирдопския клуб д-р Георги Георгиев записа една победа. Освен него тук попадна и Генади Ладжов, завършил участието си с два успеха. В категорията до 50 години Богдан Иванов също записа две победи, а Тодор Велчев - цели три, което бе и най-доброто постижение за пирдопската група. Единственият, който така и не успя да надделее над противник, бе Галин Великов в категория над 50 години.

Шампиони на турнира са станали познати на пирдопската публика лица. При тенисистите до 40 години призьор е бил пловдивчанинът Васил Йотовски, който спечели и проведеното наскоро състезание в Пирдоп. В горната категория пък първи се наредил собственикът и основен спонсор на домакинстващия тим “Роко” – Росен Росенов. Той бе трети в пирдопския турнир.

Средногорци се включиха и в надпреварата по двойки, където Велчев/ Иванов и Георгиев/ Ладжов отпаднаха още след първите си срещи. Вторият тандем обаче доста поизпоти съперниците си, които впоследствие стигнаха и до финала – 2:3. На следващия ден в залата се проведе и състезание само за професионалните състезатели.

След завръщането си от Шумен местните тенисисти споделиха, че официално са поканили детския състав на спортен клуб “Роко” на лагер-сбор в Пирдоп през лятото.

Няма коментари: