понеделник, 7 април 2008 г.

Първият за годината турнир Средногорие Оупън =)

В събота пирдопската спортна зала бе домакин на открито първенство по тенис на маса, организирано от местния спортен клуб. Освен средногорските любители на популярния спорт, в него участие взеха бивши и настоящи състезатели от цялата страна. Сред представените градове бяха София, Пловдив, Шумен, Панагюрище, Ахтопол и др., като общо над 50 тенисиста станаха част от основната схема на турнира.

Надпреварата бе открита от новоизбрания председател на СКТМ “Пирдоп” д-р Георги Георгиев, след което поздрав към участниците поднесе и зам.-кметът на Община Пирдоп г-н Симеон Симеонов. Той сподели, че новото общинско ръководство има както желание, така и потенциал да застава все по-често зад подобни масови спортни събития в града. След официалната част започна и същинската – на шестте маси в залата се заформиха оспорвани двубои, продължили чак до късния следобед.

Разбира се, състезателите бяха разделени на различни възрастови групи. При децата най-добрият тенисист се оказа момиче – Борислава Лазарова, следвана от Павлин Михов и Стоян Дурчев. Сред участниците над 50 години,като най-добри бяха излъчени представителите на “Локомотив” (София) Светло Колев и Димитър Илиев, трети пък остана Кънчо Шопов от Чавдар. При най-възрастните – над 70 години, Иван Иванов от Първомай надделя на златичанина Илия Филипов.

Най-интересна бе надпреварата при мъжете, в която се включиха и някои от най-добрите деца. Тук състезателите първоначално бяха разпределени на няколко групи, след което най-добрите в тях продължиха в отделен мини-турнир. За останалите бе организирана утешителна надпревара на принципа на директните елиминации. В нея призовата тройка бе оформена от панагюрецът Григор Зяпков, следван от Радко Грънчаров и Генади Ладжов. Що се отнася до същинските финали, в тях победител станаха и официален шампион на турнира стана пловдивчанинът Васил Йотовски, а след него се наредиха Марин Маринов от “Локо” (София) и Росен Росенов от клуб “Роко” (Шумен).

Официален гост на състезанието беше най-добрият български тенисист в момента – Костадин Ленгеров. Макар да се състезава за състава на Австрия, той и в момента си остава една от живите родни легенди в този спорт, а сред най-големите му постижения е и титла от европейско първенство. Специално за в. “Регион” г-н Ленгеров сподели, че за първи път посещава Средногорието и добави, че е силно впечатлен от условията, при които тренират пирдопските тенисисти. “С малко повече подкрепа от федерацията, както и ако се намери стабилен спонсор, тук спокойно могат да се провеждат и надпревари от професионално ниво”.

Турнирът завърши с награждаване на победителите. За всеки участник имаше специално изработена от ръководството грамота, а най-добрите получиха и медали. От таксите за участие беше събран и символичен награден фонд, разпределен между тримата призьори в същинските финали – съответно 30, 20 и 10 лв. Съботната вечер продължи с официална вечеря за всички тенисисти, гостували на Средногорието и неговия спортен клуб по тенис на маса.

Няма коментари: