неделя, 13 април 2008 г.

Още събития за пирдопския волейбол

След като миналата година пирдопският дамски състав по мини-волейбол предизвика истински фурор и завърши втори в България, тази година момичетата отново започнаха обещаващо турнира. В междуобластното първенство те не оставиха никакъв шанс на съперничките си и след четири победи от четири мача продължават напред.

Домакин на надпреварата бе Кюстендил, като освен домакините залата напуснаха победени и съставите на “Пирин” (Разлог), “Миньор” (Перник) и “Етрополе”. Единствено последният тим успя да спечели гейм срещу нашия състав – всички останали бяха победени с по 2:0.

Същия ден в Етрополе имаше и училищен турнир за момчета от 5 до 7 клас. Там честта на Пирдоп защитаваше СОУ “Саво Савов”, като тимът бе воден от Теодор Колев –учител по физкултура и треньор на детските състави в града. Средногорци стартираха с победа над връстниците си от Самоков с 2:0 гейма, но след много слаба игра загубиха втория си мач срещу отбора на домакините със същия резултат.

На следващия ден в същата зала бе и женският профил на училищното първенство. Девойките също спечелиха първата си среща срещу представителките на гр. Годеч, след което загубиха от състава на Етрополе. По думите на Теодор Колев срещата е била напълно опорочена от реферите, които поне дузина пъти откровено подкрепили с отсъжданията си домакините и предрешили изхода на мача. Все пак средногорските момичета продължават напред, тъй като етрополци ще домакинстват и на републиканското първенство и поради тази причина автоматично се класират за него.

Няма коментари: