неделя, 20 април 2008 г.

На футболния фронт - нищо ново...

Трета поредна загуба записаха футболистите на “Мирково” в събота. Поражението с 1:4 дойде при гостуването на “Бенковски” (Костенец) и окончателно раздели средногорския тим с надеждите му за добро представяне през пролетния полусезон, появили се след привличането на редица добри футболисти.

Срещата през уикенда започна с гол “от съблекалнята” за домакините от Костенец, които още в началните минути откриха резултата. Мирковчани се опитаха бързо да върнат попадението, но на два пъти пропуснаха изгодни положения. Впоследствие играчите на “Бенковски”, не без помощта и на спортния шанс, добавиха още два гола към своя актив. В края на първото полувреме пък Ненко Георгиев от дузпа върна един гол за гостите, а с него и надеждите им за измъкване поне на равенство от срещата.

Втората част обаче така и не донесе желаната развръзка. Вместо нея се стигна до още един гол за футболистите от Костенец, сложил в общи линии точка на спора и оформил крайното 4:1.

Ден по късно гостуване имаше и за пирдопския състав. Играчите на “Спартак 2001” обаче така и не пътуваха към Елин Пелин за мача си срещу местния “Керамик”. Треньорът на пирдопчани Сокол Ангелов обясни, че причината е повече от тривиална - в уречения час за тръгване по неизвестни причини не се появили поне половината титуляри. В крайна сметка - служебна загуба с 0:3 и наложена глоба за неявяване.

Детско-юношеската школа на спартаковци пък бе Сливница, където премери сили с формациите на “Сливнишки герой”. Юношите младша възраст не успяха да излъчат победител и оформиха голово равенство 2:2. Средногорските момчета на два пъти изоставаха в резултата, след което успяваха да изравнят – първо чрез Любослав Боянов, а след това чрез автогол на противников защитник. В последвалия мач между детските състави пирдопчани първи успяха да реализират попадение, след което допуснаха цели пет на сметката си и в крайна сметка записаха разгромна загуба.

Няма коментари: