понеделник, 28 април 2008 г.

Драматична победа в Мирково, три греди за "соколите"

В празничния великденски кръг от първенството в областната група играчите на “Мирково” най-накрая прекъснаха негативната серия от поредни загуби и надделяха с 4:2 над гостуващия “Рома спорт” (Ихтиман). Още преди срещата средногорци предвкусваха лесна победа с голяма разлика, но това за малко не им изигра лоша шега.

Още в първите минути неуспешен опит за изкуствена засада от страна на защитата на ихтиманци остави Добрин Михайлов – Добата сам на метри от вратаря и младият нападател с лекота откри резултата. Десетина минути по-късно неговият партньор в атаката на домакините Иван Спасов с красив удар от средна дистанция вкара за 2:0 и съвсем успокои съотборниците си.

През втората част мирковчани излязоха на терена с нагласата да постигнат двуцифрен резултат, но вместо това техните опоненти шокираха всички присъстващи с малко очакван обрат. Само в рамките на няколко минути те на два пъти преодоляха съперниковата защита и доведоха нещата до 2:2. Изравняването внесе известен смут в редиците на “Мирково”, който обаче бързо бе преодолян. След нов красив удар на Иван Спасов резултатът стана 3:2, а в последните секунди Ивайло Духлаков с глава добави и четвърти гол за победата. Освен всичко друго, за изиграните 90 минути средногорските играчи на три пъти нацелиха напречната греда зад стража на гостите.

Няколко часа по късно пирдопският “Спартак 2001” домакинства на “Бенковски” (Костенец) и загуби с 1:3. Местният тим откри резултата, но след груба грешка на вратаря Боян Иванов гостите изравниха. Още преди почивката те стигнаха и до втори гол. През второто полувреме под бурните аплодисменти на публиката на терена се появи дори легендарния халф на пирдопчани Венцислав Петров, който от дълго време не се бе изявявал в първенствити. Неговата помощ обаче се оказа недостатъчна, а спартаковци дори допуснаха и трети гол.

Детско-юношеската школа на спартаковци пък записа служебни победи с 3:0 над своите връстници от “Левски” (Долна баня), които така и не пристигнаха за срещите от поредния кръг в надпреварата.

Няма коментари: